maandag 11 april 2016

Windhoek to Rehoboth - 97km

Off! Vandaag kwam traag op gang, maar mocht er zijn. De reden was dat ik inpakken altijd tot het laatst uitstel. En natuurlijk omdat ik Roel zijn sustainable-modular-krottenwijkhuis-startup moest bezoeken en aldaar koffie heb gedronken.

Uiteindelijk om 11.50 uur de B1 opgedraaid. Bizar hoe paranoia je bent op zo'n eerste dag, elke rateltje is een kapotte fiets en elk gevoeltje (mag geen pijn heten) is een blessure. De zwakke voet hield zich goed, mag niet klagen.

Eerste 20 km heuvelop. Windhoek ligt op een hoogvlakte van 1700 m en blijkbaar moet je eerst wat klimmen voordat je naar beneden kan roetschen richting de vallei. Elke 30-35 km even rusten onder een boom, tempo 20 km/h. Mooie vergezichten oneindig lange asfalt plakken en bergjes die zich als drolletjes over het landschap uitspreiden. Na 85 km rechtsaf en D weg in richting Lake Oanob resort, prima kiet. Snel tent opzetten, in een donker zwemmen onder de sterrenhemel, die veel mooier is aan deze kant van de wereld, whatsappen (ik heb 3G, insane), eten, deze blog tukken en .. (Freudiaans)

Geen opmerkingen: