vrijdag 11 april 2008

De drie-hoog-achter-mentaliteit

Basis; sporten gaat om drie dingen, kwaliteit, inzet, en doorzettingsvermogen. De heilige drie-eenheid voor de motivators onder ons. Niet aan te tornen. Voor mijn team (lees: D.S.H.C. Heren 6) niet dus hè... Wij hebben dan ook ALTIJD PECH.

Vaak wordt er geroepen dat je geluk afdwint, per definitie wend je pech daarmee af. Bij ons gaat dat heel anders; al doen we nog zo ons best, dat engeltje zit bij ons nooit op de lat. We hebben een aantal wedstrijden een pijpje bier op de lat gezet om zo de engel te verleiden, zich aan onze zijde te voegen, tevergeefs... ALTIJD PECH. Nooit eens het voordeel van de twijfel; het zit ons steevast tegen; ze moeten altijd ons hebben; die vogel?! dat zijn wij; we zitten altijd in het hoekje waar de klappen vallen; zijn altijd de pisang; we vangen altijd bot; komen elke zondag van een koude kermis thuis en zijn altijd het haasje.

De drie-hoog-achter-mentaliteit is er zodoende zelfs bij Delfsche corpsballen ingeslopen.

Pech of niet, het debacle van 16 maart zal ik ondanks mijn optimisme niet snel vergeten. Verliezen (Leonidas H11 - D.S.C.H. H6 2-1) tijdens het weerklinken van het eindsignaal is nooit een pretje, gelukkig maakte de overwinning van afgelopen zondag veel goed!

Over 16 maart gesproken; was dat niet de dag van het ultieme geluk; thuis winnen van Spijkernisse A1 (2-1). Zeven jaar terug. Zij geen kampioen, wij onze eerste seizoensoverwinning.
Mmm, 't kan verkeren (Bredero - 16 maart 1585 - 23 augustus 1618)